dinsdag 21 juni 2011

WC Boulder 2011 Eindhoven

YESYESYES!!! Vrijdag en zaterdag was het zover: DE WORLDCUP BOULDER IN EINDHOVEN!!!

Samen met Ronja en nog wat andere meiden hadden we afgesproken om zaterdag bij de halve en hele finales te poetsen, en vooral om zo veel mogelijk handtekeningen van de beste klimmers van de wereld te verzamelen!
Met dit doel reden we zaterdag richting Eindhoven. Daar aangekomen was het poetsclubje al snel compleet en waren we ready voor de halve finales. Muziek aan, poetsborstels in de hand en gaan!
Het is fantastisch om zo dicht bij de klimmers te staan, ze aan te moedigen en al hun crazy moves van een meter afstand te bewonderen. Helaas zat het weer niet echt mee, door de regen moest de WC tijdelijk even onderbroken worden. Geen probleem: meteen zoveel mogelijk handtekeningen te pakken zien te krijgen! We hadden al snel beet; 'kijk! Daniel Woods!!! Woooow die gaan we vragen!'. Ik toverde de textiel stiften tevoorschijn en vroeg in m'n beste engels om een handtekening. Hij keek ons raar aan, lag vervolgens in een deuk en gaf toen zijn handtekening. Uiteraard mochten we ook met hem op de foto :D


Later bleek dat we de verkeerde voor ons neus hadden staan: Dustin Curtis, een hele coole Canadees (was 53e geworden) maar dus niet Daniel Woods XD
Maakt niet uit dan maar op zoek naar de 'echte' Daniel Woods! En voilà; gevonden!

Na een half uurtje pauze gingen de halve finales weer verder, met toppers als Dave Barrans


Akiyo Noguchi

Francois Kaiser


(links: Akiyo Nohuchi, rechts: Francois Kaiser)

Na de halve finales was er weer een pauze van 1 à 2 uur, die we nuttig besteed hebben door Anna Stöhr een handtekening op ons t-shirt te laten zetten en ook met haar op de foto te gaan.

Ze is echt zooo awesome!!! :D
Verder hebben we in die tijd de handtekeningen van Akiyo Noguchi, Kilian Fischuber, Alex Johnson, Vera Zijlstra (uiteraard!), Natalija Gros, Monica Retschy, Dmitry Sharafutdinov, Thomas Caleyron ('Tito'), Francois Kaiser en nog een aantal anderen. Toen we vonden dat we voor nu wel even genoeg mensen hadden lastiggevallen met handtekeningen vragen, gingen we bij de MacDonald nog wat eten. Daar nog een leuk gesprek gehad met Dustin Curtis, die het verhaal (dat we 'm verwarden met Daniel Woods) helemaal leuk vond, en toen maar zelf even gaan boulderen op het boulderwandje naast de wedstrijdwand stond.
Toen het begon te regenen naar de tusseniso voor de wedstrijdklimmers gerend; daar was het droog. Op het boulderwandje daar nog lekker vaag met Ronja geklommen.
Daarna gekeken naar de finales.
Daniel Woods

Anna Stöhr

Akiyo Noguchi


Francois Kaiser

Thomas Caleyron

Dmitry Sharafutdinov

Helaas was ik geen poetser meer maar dat mocht de pret niet drukken! Het was supergaaf om dat allemaal zo eersterangs te mogen bekijken! Na de finale was er natuurlijk nog de prijsuitreiking:
podium heren:
1:Kilian Fischhuber 2:Daniel Woods 3:Francois Kaiser 4:Dmitry Sharafurdinov 5:Thomas Caleyron ('Tito') 6:Dave Barrans

Podium dames:
1:Akiyo Noguchi 2:Anna Stör 3:Melissa le Neve 4:Juliane Wurm 5:Anne-Laure Chevrier 6:Petra Klingler

Voor de volledige uitslagenlijst kijk hier

Na de prijsuitreiking natuurlijk meteen door naar de afterparty, waarheen we als eerst de weg niet wisten, maar toch nog als een van de eersten aankwamen. Op de afterparty lekker gekletst alleen helaas moesten we om 10 uur al weer terug naar huis. Geloof het of niet; om 12 uur s'nachts stond er nog een leuke file op de weg waardoor we toch pas om 02.00 midden in de nacht thuis aankwamen...
Al met al was het een FREAKING AWESOME DAY geweest en ik kan niet wachten op de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten