donderdag 5 juli 2012

ZHJK finale 2012

Na 3x op rij de ZHJK gewonnen te hebben, besloot ik vorig jaar om dit jaar mee te helpen met organiseren.
Zo gezegd, zo gedaan. Samen met (een andere) Aniek, Tomas en Martijn is het gelukt ook dit jaar weer een gezellige en spannende competitie op te zetten!


De ZHJK staat voor Zuid-Hollandse Jeugd Kampioenschappen, en is dus een serie wedstrijden voor de jeugd wonend in Zuid-Holland. Er zijn 5 kwalificaties, waarna de beste doorgaan naar de finaledag.
Er zijn een paar grote verschillen met de nationale wedstrijden; zo zijn er bij elke kwali 7 routes in plaats van 2 en zijn er 4 categoriƫn (meisjes <13, jongens <13, meisjes >13 en jongens>13). Dit zorgt ervoor dat de wedstrijden veel toegankelijker zijn voor iedereen, terwijl het wel echt een competitie blijft.
Van elke categorie gaan de 10 beste door naar de halve finale, die uit 2 routes bestaat. N.a.v. deze uitslag gaan de beste 5 door naar de grote finale. Afgelopen zondag was het die grote dag voor de deelnemers, maar natuurlijk ook voor de organisatie ;-)

Omdat ik als enige van de organisatie echt ervaring had met finales, ging ik de finale regelen. Na wat rondbellen en -mailen was het gelukt om volgspots en een geluidsinstallatie te regelen. Een speaker en wat fotografen waren ook van de partij.
Prijzen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken dus dat werd ook geregeld.
Verder werd er aan de routes al snel hard gewerkt, wat resulteerde in super (halve)finaleroutes. Zonder lengtepassen uiteraard.
Het moeilijkste te regelen waren de vrijwilligers, maar gelukkig werd ook dit probleem opgelost.

Op de dag zelf verliep alles prima en keurig op schema. De kwalificatieroutes maakten genoeg verschil uit zodat er niet teveel mensen door gingen naar de finale. Tijdens de finale werd het ook tijd om de spots aan te zetten, wat in ieder geval voor het publiek een supergaaf zicht gaf.

De beste klimmers en klimsters van Zuid-Holland dit jaar zijn uiteindelijk geworden:
Meisjes <13: 1. Tiba Vroom, 2. Fenne Bakker, 3. Lotte Hartkamp Meisjes >13: 1. Djoeke Woutman, 2. Daniƫlle de Jong, 3. Sanne v. Merrienboer Jongens <13: 1. Don van Laere, 2. Lencho Palstra, 3. Stijn Oranje Jongens >13: 1. Riemer Koorn, 2. Jelle Schouten, 3. Thije Bakker


Kijk voor de volledige uitslag en alle foto's die er tijdens de wedstrijden gemaakt zijn op www.zhjk.nl

Al met al vond ik het weer een erg geslaagd jaar, en erg leuk om eens zo'n serie wedstrijden te organiseren, in plaats van om mee te doen. Volgend jaar zeker weer!

We zijn ook aan het kijken of we de wedstrijden kunnen uitbreiden naar andere regio's en of het mogelijk is om ze ook voor volwassenen te organiseren. Hierover zijn we nog druk in overleg met de klimhallen en de NKBV. Dit gebeurt samen met Jeffrey, die 6 jaar geleden begonnen was met de ZHJK.
Voor dit alles zijn we ondertussen ook op zoek naar sponsoren!!!
Graag een mailtje sturen naar info@regiojeugdkampioenschappen.nl als je interesse hebt of mensen kent die hier interesse in hebben ;-)

De ZHJK is overigens ook actief op twitter en facebook;
https://www.facebook.com/ZHJK2012
https://twitter.com/ZH_JK
https://zhjk.nl
Like, follow en check! ;-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten