woensdag 10 december 2014

Dutch Drytool Event

De temperatuur is al meerdere dagen deze maand onder de 0 graden geweest, de blaadjes zijn allemaal van de bomen af en de zomer is dus helemaal voorbij. Klaar voor de winter, klaar voor ijsklimmen! Bijna dan, want voor ijs was het nog niet koud genoeg. Drytoolen kan echter wel, en dat was dan ook waar het om ging bij het Dutch drytool event afgelopen zaterdag in Monte Cervino (Bergsehoek).


Marianne had de taak dit event te organiseren op zich genomen wat resulteerde in een wedstrijd met mooie routes in allerlei gradaties. Er waren bijna 100 deelnemers speciaal voor het drytoolen naar de Monte Cervino gekomen, waaronder zelfs wat deelnemers uit Schotland, België en Duitsland. Door dit grote aantal deelnemers stonden er regelmatig rijen voor de routes.


De 6 routes waarin je de meeste punten in wist te behalen telden mee voor je score, waarna de beste 6 dames en heren door gingen naar de finale. Samen met Noël en een paar ijsbijlen van Corné lukte het uiteindelijk nét om 6 routes te klimmen, door een gebrek aan tijd was het helaas niet mogelijk om alles te proberen. Jammer, geen finale waarschijnlijk maar het was leuk en dan kunnen we nu binnen lekker routes knallen.

Na binnen even wat moeilijke routes gebeukt te hebben besloten we om maar eens te kijken of de uitslag al bekend was. Wat bleek? Ik was als 4de door naar de finale. Helaas was Noël net op een 7de plaats geëindigd dus geen finale voor haar.


In de isolatie bleek echter 1 vrouw al weg te zijn dus last minute werd besloten dat Noël toch nog mee mocht doen met de finale. Dat ze zeker in deze finale thuis hoorde liet ze meteen zien door pas hoog in de route eruit te vallen. Later bleek dit genoeg voor een 3de plaats!
Mijn zeer optimistische doel voor deze finale was om hoger te komen dan de eerste pas. Bij het drytoolevent 2 jaar geleden kwam ik namelijk niet eens van de grond af en dat wilde ik deze keer niet weer hebben. Dit doel was makkelijk behaald dus toen kon ik relaxed verder klimmen. Iets te relaxed... Ondanks een tijdslimiet van wel 12 minuten wist ik die te bereiken waardoor ik eruit viel door tijdsdruk. Sneller klimmen blijft een aandachtspunt, ook voor drytoolen. Voor de ranking maakte het gelukkig niet zo veel uit: de 2de plaats was in de pocket!
De eerste plaats ging naar de Schot Anna Wells, die met een ijzersterke klim tot aan het einde van de route wist te komen. Hier verloor ze echter haar ijsbijl wat het einde van haar poging inhield.
Bij de mannen werd het een spannende strijd tussen Fedor, Dennis en de Schot Harry. Deze strijd werd uiteindelijk gewonnen door Dennis, op de voet gevolgd door Fedor en Harry die respectievelijk de 2de en 3de plaats opeisten.



De dag hierna was nog een clinic van Dennis en Marianne aan een groep jeugdklimmers. Helaas zat het weer niet zo mee, maar dit maakte de dag niet minder gezellig en leerzaam.


Creds voor de foto's naar Jan Hoffmann en Hans van der Steen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten