zondag 21 september 2014

Stamina Monte Cervino Challenge

In een team 4478 meter klimmen binnen 10 uur en daarmee geld ophalen voor aapjes en regenwoud. Een super leuke actie, bedacht en georganiseerd door Stamina. Meteen toen ik van deze actie hoorde leek het mij het mooiste als het zou lukken om dit te realiseren in een team van slechts 2 personen, en wie is er nou een betere teammate hiervoor dan Vincent van den Berg?

Wij worden beiden gesponsord door Stamina en hiernaast trainen we regelmatig samen. Bij deze trainingen zit de sfeer er altijd goed in en lukt het goed om de uitdaging erin te houden en ook elkaar uit te dagen. Deze challenge leek ons een mooie uitdaging om voor te trainen en uiteraard zoveel mogelijk geld op te halen voor onze medeklimmers (de aapjes).

Bij het trainen kwamen we erachter dat waarschijnlijk niet de afstand of de tijd het grootste probleem zou worden, maar onze huid. Gelukkig boden handschoentjes een goede oplossing. Het klimt misschien wat minder fijn, maar het is nog altijd beter dan enorme flappers.We begonnen om half 8 met klimmen. Door de mist heen hoorde je het apengekrijs al van ver en als je dichterbij kwam zag je de aapjes in actie. Vincent en ik klommen omstebeurt 5 routes, zonder pauzes. Het klimmen ging lekker en het tempo zat er goed in. Na 2 uur klimmen was het team van Mountain Network Heereveen zo aardig om wat zekerwerk over te nemen, waardoor Vincent en ik telkens wat tijd hadden om uit te rusten en wat bananen naar binnen te werken. Op deze manier klommen we route na route, de tijd vloog voorbij en voordat we het wisten hadden we 136 touwlengtes geklommen; na 7 uur doorbeulen was de top van de Monte Cervino bereikt!


Links een foto na het behalen van de challenge, rechts nog fris en fruitig vlak voor de challenge ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten