dinsdag 18 maart 2014

Jeugd lead open

Afgelopen zaterdag was in Mountain Network Amsterdam een nieuwe wedstrijd: de jeugd lead open. Open omdat deelnemers van alle nationaliteiten mee mochten doen. Helaas waren er uiteindelijk alleen maar Nederlandse deelnemers, maar desalniettemin was een een erg geslaagde wedstrijd!

Anders dan bij de nationale lead wedstrijden had je hier zo'n 15 kwalificatieroutes. Een paar op de voorklimwand, het grootste gedeelte toprope. Elke route was opgedeeld in verschillende zones, voor elke zone kon je punten halen. De 3 routes waarin je het hoogste aantal punten gehaald had, telden voor je eindscore. Vervolgens gaan de beste 6 van elke categorie door naar de finale.

De kwalificaties gingen wel lekker, 2x een 6c getopt en 1 7a+. Verder nog een 7c geprobeerd maar door een inschattingsfout lag ik na 2 meter klimmen al uit de route. Maakt niet uit, als eerste door naar de finale!

De finaleroute was een route door de lichte overhang met heel veel randjes. Het niveau bleek 7a+ te zijn en ik wist hem dan ook gemakkelijk uit te klimmen, wat een mooie eerste plaats opleverde.

Een goed begin van het nieuwe leadseizoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten